referenties jacqueline de boer

Ik moet toegeven dat ik in het begin erg kritisch was, toen een vriendin mij haptotherapie aanraadde. Ik dacht dat het zweverig zou zijn. En echt niets voor mij zou doen…. Het tegenovergestelde heb ik ervaren tijdens de haptotherapie met Jacqueline.

Automatische piloot

Ik leefde eigenlijk op de automatische piloot. Kon niet echt genieten van dingen. Liet mooie dingen niet echt binnenkomen, maar was vandaag alweer bezig met morgen. Ik cijferde mijzelf ook veel te veel weg. Als er iets gebeurde wat ik niet leuk vond, dan zei ik dit niet, maar accepteerde het en ging maar weer verder. Ik was altijd met die ander bezig en dacht nooit bij mezelf: hoe voelt dit nu voor mij…..wat doet dit nu met mij. Nee, het was nou eenmaal zo, niet zeuren en vooral weer doorgaan.

Kiezen uit kracht

Tijdens mijn haptotherapie traject heb ik de “tools” gekregen om stil te gaan staan en mijzelf af te vragen: hoe voelt dit, wat doet dit met mij. Jacqueline duidde het zo mooi aan als een volleybalwedstrijd. Die bal komt over het net en wat doe je. Ik liet die bal over het net komen en probeerde hem hoog te houden. Ook de volgende bal …. en de volgende! Nu heb ik geleerd om die bal vast te pakken en eerst eens te voelen…wat doet dit met mij? Wil ik dit wel? Vervolgens hou ik de bal als het goed voelt, of geef ik hem terug over het net als ik er niets mee wil doen. Of als het niet “mijn probleem” is.

Ruimte ervaren

Door dit toe te passen heb ik veel meer ruimte gekregen. Zowel mentaal als fysiek. Ik geef nu aan wat ik van iets vind en neem niet alle lasten meer op mijn schouders. Dit voelt erg bevrijdend. Hierdoor kom ik meer tot mezelf. Meer tot rust. En kan ik dus ook steeds meer genieten van het hier en nu. Ik moet eerlijk toegeven dat het mijn leven echt veranderd heeft. Ik wist wat ik wilde, maar niet hoe ik dat kon doen. Daar is nu verandering in gekomen.

Herkenbaar?

Dan is haptotherapie misschien ook iets voor jou. Neem contact op voor meer info of een afspraak.