Zit je niet lekker in je vel? Of loopt je leven niet zoals je wilt? Ervaar je strubbelingen in je leven, relatie, of werk? En wil je daar verandering in brengen, maar je weet niet hoe? Dan kan haptotherapie een goede begeleidingsvorm zijn. Omdat je met haptotherapie ontdekt en ervaart waar je kracht en je capaciteit zit. Zodat je authentieker en autonomer in het leven komt te staan.

.
Aanpak
Haptotherapie is maatwerk. In dit maatwerk zit wél een bepaalde opbouw die ik hieronder aan je uitleg zodat je weet wat je kunt verwachten:
Gesprek
Een sessie duurt een uur. In de eerste ontmoeting leren we elkaar kennen. In de loop van het gesprek ontdek je wat haptotherapie voor jou kan betekenen. Verder lopen we door je leven om zicht te krijgen op wie jij bent. Aan het einde van de eerste ontmoeting hebben we samen precies in kaart gebracht waar het voor jou om gaat.
Positiebepaling
De volgende keer vraag ik je om één of meerdere plekken te kiezen in de kamer ten opzichte van mij. En te voelen hoe dat voor je is. Zo krijgen we zicht op hoe jij je in het leven beweegt, en wat je daarbij voelt. Tegelijkertijd worden je patronen voelbaar en inzichtelijk.
Aanraking
Tijdens de derde bijeenkomst mag je op de bank gaan liggen en gaan we een aanrakingsoefening doen. De aanraking is erop gericht om jou jezelf te laten ervaren. Je krijgt inzicht in wat goed voelt voor jou en wat niet. Voorafgaand aan deze oefening gaan we samen zorgvuldig kijken hoe het voor je is om aangeraakt te worden.
Behandelplan
In de vierde bijeenkomst maken we het behandelplan. Daarin vertalen we je hulpvraag naar concrete doelen op de korte termijn en op de wat langere termijn. Zo kunnen we je ontwikkeling volgen, bijsturen en evalueren.
Proces
In de verdere sessies kiezen we een werkvorm die bij jou past en werken we aan je hulpvraag. Naast bovengenoemde werkvormen beschik ik over een groot aantal ervaringsgerichte oefeningen die ik inzet om dat wat bij jou speelt voelbaar te maken.
Voor wie?
Herken je een, of meerdere, van onderstaande klachten? Dan kan haptotherapie een goede vorm van begeleiding voor je zijn.
- Moeite met je grenzen ervaren en aangeven
- Moeite met het maken van keuzes
- Burn-out
- Persoonlijke ontwikkeling
- Het lastig vinden om patronen te doorbreken
- Veel (te veel) denken, weinig voelen
- Hyperventilatie
- Terugkerende nek- en schouderklachten
- Angst- en paniekaanvallen
- Weinig vertrouwen in je lijf (na kanker)
- Moeite met relaties
- Negatief zelfbeeld
- Rouwverwerking
- Moeite met balans tussen werk en privé
- Last houden van een ingrijpende gebeurtenis