Lang voordat ik besloot om therapeut te worden, was ik het al. Dat was best ingewikkeld omdat mensen lang niet altijd wilden horen wat ik te vertellen had. Inmiddels is dat wel het geval, en ben ik helemaal op mijn plek in mijn beroep als haptotherapeut. Het is een hele reis geweest om erachter te komen dat wat voor mij zo vanzelfsprekend is, juist behulpzaam blijkt voor anderen. Ik voel me bevoorrecht om werk te doen wat zo aansluit bij wie ik ben.

jacqueline de boer GZ haptotherapeut

Roer om

Na een carrière in het bedrijfsleven, en een periode in het buitenland te hebben gewoond, heb ik het roer omgegooid en besloot ik haptotherapeut te worden. Mijn eigen ervaring met haptotherapie na een burn-out heeft me geïnspireerd om de opleiding te gaan doen. In 2007 ben ik mijn praktijk in Zevenaar en Nijmegen begonnen. Nog iedere dag ben ik dankbaar om een stukje met cliënten mee te mogen lopen in hun leven. Ze te kunnen helpen ontdekken wie ze écht zijn, en de vele mogelijkheden die ze hebben te laten ervaren. Ik heb een groot vertrouwen in de kracht van mensen. Dagelijks zie ik hoe mensen die hun kwetsbaarheden aan durven te kijken, sterker en authentieker worden. Een voorrecht om daar een bijdrage aan te mogen leveren. Sommige mensen moeten echt van ver komen. Hebben een hoop moed moeten verzamelen om de stap te zetten. Dan is het prachtig om te zien hoeveel krachtiger ze zijn als we weer afscheid nemen. Daar doe ik het voor.

Mijn werkwijze

In het gesprek ben ik doortastend en kom ik tot de kern van je probleem. In de oefeningen geef ik ruimte om te ervaren wie je bent en ben ik ‘aanwezig’ zodat jij de verschillende kanten in jezelf leert kennen. Ik vertrouw op jouw capaciteit om weggestopte gevoelens weer toe te laten. Ze zijn van essentieel belang om je kracht te kunnen voelen en jezelf te kunnen zijn. Tijdens dit proces bied ik veiligheid, ben ik liefdevol en geduldig, maar ik spreek je wel aan. Ik ben betrokken bij de stappen die je zet en gedreven om je te helpen groeien. Een collega zei ooit: “je bent meedogenloos compassievol.” Daar herken ik mezelf wel in.

Samen met jou

Ik werk graag met mensen die:

  • Vastgelopen zijn, of dreigen vast te lopen.
  • Een lastig stuk in zichzelf willen aangaan.
  • Willen investeren in persoonlijke groei.
  • Gemotiveerd zijn om patronen te doorbreken.
  • Uit hun comfort zone willen komen.
  • Een duurzame verandering nastreven.

In contact

Herken je jezelf in deze beschrijving en ben je eraan toe om de stap tot verandering te zetten? Neem dan contact met me op.

Mijn leven is ten goede veranderd, met ups en downs zoals in ieder leven. Maar de aangeleerde technieken kan en zal ik in mijn verdere leven blijven gebruiken. Jacqueline, bedankt voor je helpende hand!

Brenda