Voor stellen die een kindje verwachten en vanaf 18 weken zwanger zijn (of zodra je je kindje in je buik voelt bewegen), is er haptonomische zwangerschapsbegeleiding. Een bijzondere manier om contact te maken met je ongeboren kindje. Maar ook om je als stel voor te bereiden op de bevalling, de toekomst en het hebben van een gezin. Onder begeleiding help ik jullie ontdekken en ervaren hoe je in contact komt en blijft met je baby en elkaar.

Dit komt aan de orde

  • Intake: wat ging vooraf aan de zwangerschap en hoe verloopt die tot nu toe?
  • Ruimte maken voor het kindje in je buik.
  • Hoe draag je je kindje in je buik.
  • Ontspanningsoefeningen leren.
  • Contact maken en spelen met het kindje in je buik.
  • Omgaan met weeën en omgaan met de pijn.
  • Rol van de vader tijdens de zwangerschap en de bevalling.
  • Bevallingshoudingen doornemen en ontdekken wat bij jullie past.
  • Terugblik op de bevalling en kijken hoe de wisselwerking is tussen jullie en je kindje.

De voordelen

Je leert je kindje al kennen voordat het geboren is. Je leert te voelen wat goed is voor je kindje en wat goed is voor jou. Als je oog voor beiden hebt, en daarbij als vrouw de hulp van je partner kunt vragen, dan ben je al tijdens je zwangerschap bezig om samen vorm te geven aan het gezin dat jullie na de bevalling zullen vormen.

Investeren in de toekomst

De kosten van de haptonomische zwangerschapsbegeleiding zijn € 80,20 euro per behandeling van een uur. Of kies voor een pakket van 6 sessies voor € 450,-. Wil je meer weten over haptonomische zwangerschapsbegeleiding? Of direct een afspraak maken? Neem dan contact met me op.

Ervaringen

Mijn man en ik hebben veel gehad aan de zwagerschapshaptonomie zowel tijdens de zwangerschap als tijdens de bevalling. Het is zo leuk en bijzonder om je kindje al in je buik te leren kennen. Verder waren we goed voorbereid en wisten we beter wat er mogelijk is waardoor ik tijdens de bevalling ook steeds kon aangeven wat ik nodig had. Het allerbelangrijkste is voor mij toch geweest te leren hoe ik met de pijn van de weeën om kan gaan, dat was echt een eyeopener en het heeft me enorm geholpen.

Susanna, 30 jaar

Ik ben net 18 weken zwanger en voel mijn kindje soms al bewegen. Ik zou het zo leuk vinden als mijn partner dat ook zou kunnen voelen zodat we ons kindje nu alvast een beetje leren kennen.

Babette, 29 jaar

Mijn vrouw is zwanger, maar ik kan me er nog niet zoveel bij voorstellen. Zij voelt al van alles en ik sta voor mijn gevoel een beetje aan de zijlijn. Ik zou het wel anders willen, maar ik weet niet wat ik zou moeten doen, laat staan hoe.

Peter, 32 jaar

Ik ben zwanger maar zie enorm op tegen de bevalling. Het lijkt me echt verschrikkelijk. Soms denk ik dat ik de enige zal zijn bij wie het niet zal lukken.

Margriet, 30 jaar