Een paar jaar geleden stapte ik voor het eerst de behandelkamer van Jacqueline binnen. Ik had een paar dingen gelezen over haptonomie. En omdat ik het gevoel had op allerlei gebieden in mijn leven vast te zijn gelopen, dacht ik dat haptonomie wellicht iets voor me zou kunnen zijn. Die dag was het begin van een wonderlijke reis.

Voelen

Een reis naar binnen, naar mijn gevoel, naar mezelf. Al wist ik in het begin helemaal wie dat nu eigenlijk was, ikzelf. Opgegroeid in een gezin waarin het denken centraal stond, was voor mij het leren voelen een heel nieuwe weg. Maar stapje voor stapje leerde ik dichterbij mijn gevoel te komen. Het was lang niet altijd gemakkelijk. Na afloop van de sessies was er vaak een hoop om te laten bezinken. Maar elke keer voelde ik hoeveel rijker ik van binnen werd.

In contact

Jacqueline begeleidde dit proces op een manier waarvoor ik groot respect en bewondering heb. Met haar volle aandacht en rust gaf ze mij het vertrouwen dat ik de reis aan kon. Dat ik het zelf kon gaan doen. Dat wat ik voelde er volledig mocht zijn. Zonder verwijt. Zonder oordeel. Zij stond naast me en gaf me af en toe een figuurlijk zetje. Altijd in de juiste dosering.

Meer mezelf

Op alle gebieden in mijn leven durfde ik langzamerhand keuzes te gaan maken die míjn keuzes waren. En voor mij goed voelden. Ik leerde de weg naar mijn hart te vinden en daar hebben de sessies van Jacqueline een hele belangrijke rol in gespeeld. De wijsheid die ik bij haptonomie leerde draag ik mijn hele leven met me mee en daar ben ik dankbaar voor.

Contact

Wil jij dit ook? Neem contact op.