haptotherapie nijmegen referenties

Al jaren heb ik veel last van migraine. Vorig jaar kreeg ik er steeds vaker last van. En met andere burn-out klachten werd ik door de huisarts doorverwezen naar een haptotherapeut. Ik was onbekend met haptotherapie, maar ik wilde zien of deze therapie iets voor mij kon betekenen. Ik had al vele andere vormen van therapie geprobeerd, maar telkens zonder het gewenste resultaat.

Zweverig

Tijdens het eerste kennismakingsgesprek werd uitgelegd wat haptotherapie was. Ik vond het nogal zweverig klinken en verwachtte hier geen wonderen van. Toch ben ik dit traject gestart. Ik wist namelijk dat er iets moest veranderen aan mijn manier van leven, want zo vaak migraine hebben, dat was niet te doen. Voor zowel mijn privéleven als voor mijn werkomgeving was het geen prettige tijd.

Nieuwe weg

Gaandeweg het traject raakte ik meer ontspannen. Voelde ik me meer op mijn gemak. Al pratend werd me duidelijk dat ik ertoe deed. En dat alleen ik de situatie kon veranderen. Ik ervoer de rust. Voelde door de oefeningen die ik samen met de therapeut deed, het verschil in hoe ik was geworden en hoe het anders kon. In het begin vond ik het vreemd dat ik tijdens zo’n sessie wel een uur rustig de therapie kon volgen, terwijl ik dit thuis niet voor elkaar kreeg. Ik “moest”  nog zoveel andere dingen (van mezelf) doen, de was strijken, boodschappen doen enzovoort  

Ontspannen

Gaandeweg het traject kreeg ik dit beter onder controle en kon ik me ook thuis beter ontspannen . Ook het in lastige situaties tonen van mijn emoties vond ik vervelend. Door dit wel te tonen kregen anderen begrip voor mij en probeerden ze mij tegemoet te komen in hun gedrag. Daarnaast beschermde ik me tegen die ander door zelf te bepalen hoe dichtbij hij mocht komen. Tot hier en niet verder.  Door deze houding veranderde de houding van die ander. En werd het voor mij weer makkelijker om met lastige situaties om te gaan. Het leverde alleen maar positieve reacties op.

Positief

Al deze inzichten en  handreikingen die me door anderen werden geboden, maken dat mijn leven nu veel minder wordt beïnvloed door migraine. Mijn leven is er een stuk leuker op geworden.  En heb ik een dag last van migraine, dan mag dat er zijn. En hoef ik me niet te verontschuldigen. Mijn aanvankelijke scepsis tegenover haptonomie is veranderd in een positieve kijk op de haptotherapie. En ik kan iedereen  aanraden  om eens te kijken of deze therapie misschien ook iets voor jou kan zijn. Mijn leven is in ieder geval ten goede veranderd. Ook al blijven de nodige ups en downs, zoals in ieder leven, met de aangeleerde technieken zal en kan ik in mijn verdere leven blijven gebruiken. Therapeute Jacqueline bedankt voor je helpende hand!

Iets voor jou?

Neem contact met me op voor meer info of een intakegesprek.