referenties jacqueline de boer

De verwijzing kreeg ik van mijn huisarts. Ik wist niet goed wat ik me bij haptonomie moest voorstellen, maar na de tweede behandeling wist ik dat haptonomie iets was voor mij. Niet praten maar voelen. Opnieuw ervaren. Met woorden weergeven wat je bedoelt, is een ding, maar opkomen voor je eigen gevoel en dit te laten zien, is wat haptonomie mij weer heeft geleerd.

Ballen in de lucht

Door mijn drukke bestaan met toen een hectische baan, twee kinderen en een man die veel weg is voor zijn werk. Ging alles op de automatische piloot. Wat ik zelf van bepaalde dingen vond, vroeg ik me vaak niet eens af. Ik stond in dienst van iedereen. Ik was mezelf kwijt. En mijn man was zijn vrouw kwijt. Mijn loyaliteit naar mijn baas was oneindig. “Ik was letterlijk onbegrensd”.

Voelbaar

Gelukkig ben ik door haptonomie weer gaan voelen en kwam ik weer tot mezelf. Ik kan wel aangeven dat, dat in het begin echt niet mee viel. Ik voelde … voelde maar wat voelde ik precies, met ‘gewoon’ een hand op mijn rug, waarna spontaan tranen over mijn wangen rolde….Wat moest ik ermee? De haptonomie heeft mij opgeleverd dat ik weer stil durf te staan bij mijn gevoel. Hierdoor sta ik weer eerlijk tegenover mezelf en naar alle zaken in het leven.

Positie

Mensen om mij heen moeten weer rekening met houden met mij, mijn partner heeft zijn sparrings-maatje weer terug en mijn baas weet dat ik ook zo mijn grenzen heb. Haptonomie is wat anders dan alleen praten. Het gaat ook over herkennen van je gevoel bij bepaalde situaties. Dat gevoel te herkennen is reuze handig en een signaal voor jezelf om betere keuzes te maken. Haptonomie heeft mij weer de krachtige persoonlijkheid teruggegeven die ik eigenlijk altijd al had, maar even kwijt ben geweest.

Herken je dit?

Wil je ook weer meer jezelf worden? Neem contact op voor meer info, of voor het plannen van een intakegesprek.