Praktijk voor Haptotherapie Jacqueline de Boer

Mijn werkwijze

Haptotherapie is maatwerk. Graag wil ik toch mijn werkwijze toelichten zodat je weet wat je kunt verwachten.

 

Gesprek

Een sessie duurt een uur. In de eerste ontmoeting leren we elkaar kennen. In de loop van het gesprek ontdek je wat haptotherapie voor jou zou kunnen betekenen. Verder lopen we door je leven heen om zicht te krijgen op wie jij bent. Aan het einde van de eerste ontmoeting hebben we samen in kaart gebracht waar het voor jou om gaat. 

 

Positiebepaling

De volgende keer nodig ik je uit om een plek in te nemen in de kamer ten opzichte van mij en te voelen hoe dat voor je is. In deze oefening, gericht op het ervaren van jezelf in verschillende posities ten opzichte van de ander, krijgen we zicht op hoe jij je in het leven beweegt en wat je daarbij voelt. Zo krijgen we zicht op je patronen en je neigingen.

 

Aanraking

De derde bijeenkomst nodig ik je uit op de bank om jezelf te ervaren in de aanraking. De aanraking binnen de haptotherapie is bevestigend bedoeld en erop gericht om jou jezelf te laten ervaren. De nabijheid van de ander kan je helpen om jezelf te voelen en te ervaren. En zo ook om weet te krijgen van wat jou goed doet en wat niet. Juist omdat het in de haptotherapie gaat om wat jij aan een ervaring beleeft, gaan we voorafgaand aan de aanraking samen zorgvuldig kijken hoe het voor je is om aangeraakt te worden.

 

Behandelplan

In de vierde bijeenkomst maken we samen het behandelplan. Daarin vertalen we je hulpvraag naar concrete doelen op de korte termijn en op de wat langere termijn. Zo kunnen we je ontwikkeling volgen, bijsturen en evalueren.

 

Proces

In de verdere sessies kiezen we een werkvorm die bij jou past en waarin jij lerend kunt zijn en gaan we werken aan je hulpvraag.